STANK

sitter här i datasalen och fryser. jag o jasse har öppnat fönstret helt, eftersom dennis sitter bakom oss, och han stinker verkligen svett. inte någon som blir förvånad förvisso men. vet även att man inte ska nämna namn men blir så jäkla sur. han får ju duscha nån gång.
oh yes, nu gick han! vi drar alla en lättad suck och jublar högt! :D

torsdag

ja då var snart denna veckan slut. herregud vad snabbt den har gått. förra veckan kändes som en månad, men denna har gått enormt fort. idag har jag varit tre timmar ute i stallet och fodrat. jag och matilda fick den värsta uppgiften, nämligen att gå in till strutsarna. ja de flög på oss så fort vi öppnade boxdörren. matilda tvärvägrade så jag fick helt enkelt leka modig. utrustad med en kratta och en vattenkanna gick jag in.. och de jäklarna samarbetade. jag höll bort två stycken, men de andra två anföll bakifrån. en bet tag i mitt hår, jag blev arg o vände mig om, och då sträcker den andra sig fram mot mig och smäller ihop näbben typ en centimeter framför mitt ena öga. Huuu.. nära ögat 'är alltså ett passande uttryck! Men jag lyckades iaf hälla upp både mat och vatten, innan jag flydde ut till tryggheten. tacka vet jag de de djuren som håller sig undan när man ska in till dem...

Nu sitter alla i datasalen och jobbar med projektarbetena. eller ja, alla kan man kanske inte säga. vi är tio stycken i skolan idag. förstår att man kan bli innesnöade ute på landet, men de som bor på internatet inne i stan påstår sig vara innesnöade de med. eeh ja snacka om genomskinligt....

ikväll ska jag nog träna.. inte favoritsysselsättningen direkt men jag överlever. tror jag.


jag till sommaren?


snö- igen!

ojojoj, varför kan vintern aldrig ta slut?! idag har det varit ordentlig snöstorm. vi blev evakuerade från djurparken efter lunch och pingisträningen blev inställd på kvällen. jag hade förvisso inte tänkt träna idag, men ändå!
har alltså bara tagit det lugnt idag, med undantag från promenaderna med bezzie. jobbigt, speciellt när båda två höll på att drunkna(!) i en snödriva som inte syntes förrens man var i den.

bilder från djurparken



vad är detta? en gnagare eller?



elandantilop tror jag de heter.. hon här är sötast, och hon heter iaf Hjärta



kor som är lika små som getter. riktigt söta! :)



strutsarna- mindre söta. minns fortfarande i höstas när hanen anföll

bilen vi körde in med i deras inhägnad. han sparkade på bilen och

försökte hugga tag i oss. tänk då att vi satt på ett flak på bilen, och

hade endast vars en hink att skydda oss med. Huh...



avslutar med finaste bilden. jag älskar zebror!!


djurparken

ska vara i djurparken de kommande fyra veckorna, och ha kurserna etologi och sällskapsdjur. en massa projektarbeten o inredningssaker. ska inreda till skäggagam. usch de ser så läskiga ut, varför fick jag just dem?! ;S men ska nog överleva det med. ska iaf bli kul att komma igång med djurskötseln med. kommer bilder på djuren senare, när jag kommer in på min egen data. fick asfina bilder på t.ex. zebrorna och getterna :D
kommer hem sent idag, eftersom bussen hem går ner till stationen, och sen ska jag gå hem därifrån. nog hemma lite efter fyra. ikväll ska jag förmodligen träna med österlen. och sen kommer jag hem vid halv tio, och då är jag rättså död, fysiskt och mentalt, haha!

lägger in en bild på en skäggagam, så ni får se hur fula o läskiga de är!

äntligen..

har jag fått tummen ur röven och loggat in på min mail. haha 1201 olästa meddelanden, måste vara något slags rekord!? det mesta var dock skräpmejl. där var mejl ända från 2007! haha sjukt.. men nu är allt raderat i alla fall, så nu kanske jag kan logga in lite då och då och kolla om där är nåt viktigt. förlåt till er som väntat på svar på era mejl, skicka igen så svarar jag :)
i tisdags skulle jag ta det lugnt på kvällen ju, men jag fick hoppa in och spela i herrlaget så tog vilokväll igår istället. det blev morden i midsomer på tv:n och en god fastlagsbulle :D haha.
ikväll ska jag träna och försöka hinna räkna lite matte. hörs!

finito

ja då var det dags att cykla hem nu då. tänkte gå hem tidigare men har suttit och typ halvsovit hela eftermiddagen. det kan man ju lika gärna göra här som hemma. haha nej men jag har arbetat väldigt hårt.
ikväll är det inte träning, så jag ska nog bara kolla på tv och ta det lugnt ;D

skola

då var skolan igång igen. igår började jag vid halv elva och slutade typ halv fyra, så det var en lugn start. idag har det med varit lugnt, studiepass hela dagen. har faktiskt lyckats göra ett djurkunskaparbete om fodersmältningen. har hållt på med det aslänge, så skönt att det är klart :D visste ni att hästar inte kan kräkas? och att grisar äter majs? haha det första visste jag innan, men jag har inte så bra koll på grisar....
jaja tråkigt inlägg, har inget bättre att skriva om. hemma är allt kaos, saker överallt och snickare som börjar banka mitt i natten känns det som. hoppas de skyndar sig, vill bara ha klart köket så att man slipper slå i tårna i alla jävla lådor hela tiden! :o
idag har jag även gjort individuella(stavning?!) val inför tvåan och trean. ojojojoj säger jag bara, mycket plugg kommer det bli dessa åren.
nu ska jag typ göra nåt, får se vad.

ha det bra!



förresten! ni måste testa sånna knäckebröd som smakar kanel. de är asgoda!!! :D



köksarbete

har inte möjlighet att uppdatera så ofta, dels eftersom vi inte kommer ha internet hemma på ett tag, och dels eftersom jag måste hjälpa till att bära saker och så här hemma, för vi håller på o fixar nytt kök. enda gången jag bloggar är ibland med mobilen och sen när skolan börjar kanske det blir en del. men blir ju tråkiga inlägg utan bilder ändå så det kvittar ju.. aja ni får stå ut i typ en eller två veckor;) ha det fint!

Gott Nytt År, 2010!

jag vet att jag är sent ute men jag har en anledning. vaknade nyårsafton och så var den dagen förstörd. jag borde givetvis ha förutsett att något liknande skulle hända, med min jäkla otur. jag mådde nämligen så illa att jag höll på att kräka rätt ut över matbordet. så jag lämnade frukosten utan att ha tagit en tugga. det känndes som att huvudet skulle sprängas. sen låg jag i sängen hela dagen. jag hade feber och frossa om vartannat och kunde inte äta något. fyfan rent ut sagt, nyårsafton som är min absoluta favoritdag på hela året. så jag fick helt enkelt ha så enormt tråkigt hela dagen. orättvist värre! kunde med hjälp av stark vilja ta mig ut vid tolvslaget, något som jag är väldigt lycklig över. raketer är det bästa som finns! :)

men ja lyckan var kort. dagen efter var det lika illa, sängliggande hela dagen och knappt en matbit. inte något godis heller, vilket bevisar att jag mådde kasst. igår var det lite bättre och idag har jag mått helt okej förrutom att jag hostar och är lite yr. dessutom kom det blod ur min näsa innan, vilket aldrig har hänt innan typ..? asså inte näsblod riktigt, utan bara en liten lugn ström liksom. hahah lät sjukt men.. xD

 

okej nu kanske ni tycker att jag gnäller, men om jag säger såhär.. jag är sjuk maximalt en gång om året, och nyårsafton är den bästa dagen på året. risken att jag ska bli sjuk då är alltså 1/365. vad fan har jag gjort för att lyckas med/förtjänat det? hmmmm....?

jaja nu är det nytt år och nya prestationer gäller. som vanligt har jag absolut inget nyårslöfte.

men ska ändå försöka få höga betyg, återfå motivationen till en del saker, ägna mer tid åt agilityn, bli av med falska vänner, behålla viktiga vänner, försöka att inte irritera ihjäl mig på min pappa och min bror och ja, äta lite mindre godis kanske? får se vad jag lyckas med.

 

gott nytt år på er, hoppas ni får ett bra år! :)

2009- på ett sätt det värstå året i mitt liv. jag har fått lära mig hur det

känns att sakna någon på riktigt. Jag älskar dig Trixi ♥


RSS 2.0